010 Team

Yannick Pepijn Wagenaar

Voordat Yannick (1990) in 2012 zijn diploma behaalde aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem (opleiding Dancer/Maker) studeerde hij o.a. aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en de ArtEZ Vooropleiding. Zijn eerst podiumervaring bij een professioneel dansgezelschap genoot Yannick als stagiair bij Introdans in Arnhem. Later danste hij bij o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Sally Dansgezelschap Maastricht en Conny Janssen Danst.

Tegenwoordig werkt Yannick als docent en repetitor bij Scapino Ballet Rotterdam waar hij repertoire workshops verzorgt en choreografieën bij andere groepen en dansopleidingen instudeert. Daarnaast geeft hij modern repertoire aan de vooropleiding van Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Ook is Yannick als docent verbonden aan het Albeda Dans College in Rotterdam.
Hij verzorgt er verschillende lessen voor de opleidingen All-Round danser en Dansinstructeur. Bij het Korzo Theater in Den Haag geeft Yannick moderne technieklessen aan de getalenteerde dansers van Crosstown III.

Sinds 2016 geeft hij namens The Institute for Quality Leadership
regelmatig leiderschapsworkshops d.m.v. dans aan verschillende internationale bedrijven.

Van 2014 tot 2018 was Yannick als docent moderne danstechniek verbonden aan de
Vooropleiding Theaterdans in Enschede. Ook is hij het verleden verbonden geweest aan de afdeling Educatie & Talentontwikkeling van het Nederlands Dans Theater.
Naast zijn werk als docent werkt Yannick ook als freelance choreograaf. Zijn choreografieën zijn te herkennen aan een energieke dansstaal met een technische fundering, up-tempo muziek en dynamische groepsstukken.

Yannick maakt choreografieën voor een gevarieerd type danser en wisselend publiek. Zo is zijn schoolvoorstelling De Danskriebel (gecreëerd voor Stichting De
Dansloods, Gouda) speciaal gemaakt voor de onderbouw van het primair onderwijs. Voor de opleidingen waar hij werkt (en heeft gewerkt) maakt hij jaarlijks verschillende choreografieën voor eindvoorstellingen en presentaties.

Yannick is een veelgevraagd gastdocent -en choreograaf bij o.a. Talvandansen, Summerdance Groningen, Holland Dance Festival, Studio IN Dans en Kunstbende.

Margriet de Rijk 


Margriet (1982) behaalde haar diploma aan CODARTS Hogeschool voor de Kunsten waar zij de opleiding tot Uitvoerend Danseres volgde.
Zij was o.a. te zien in musical- en  muziektheaterproducties, modern dansproducties, een televisieserie over het leven van Annie M.G. Schmidt en in eigen werk. Zij werkte samen met o.a. Djazzex, Opus One, Zenga, Herman van Veen, LaMelis, Suzy Blok, De Dutch Don’t Dance Division.
Ook maakt zij  choreografieën op maat voor verschillende bedrijven zoals o.a.: Microsoft, Erasmus School of Economics en Hogeschool Rotterdam. In 2017-2018 toerde zij nog met een  educatieve dans productie door Hong Kong.

Parallel aan haar danscarrière begon Margriet met lesgeven, ze miste het contact. Het contact dat je hebt door middel van dans vindt zij zeer waardevol. Dit begon in Leiden bij balletstudio Cinderella en in Den Haag bij het Haags Ballet Centrum. In 2011 begon zij bij de SKVR waar zij tot de zomer van 2016 haar danslessen gaf. Margriet heeft als gastdocent gewerkt bij muziektheateracademie (Codarts) in Rotterdam voor zowel de vakopleiding als de  vooropleiding en bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij workshops verzorgde. Verder heeft zij o.a. les gegeven bij TalvanDansen, No Roots Studio’s, Studio Danca, Jeugd Theater School Dordrecht en Balletstudio Belinda en Jeugdtheater Hofplein.

Margriet is naast haar werkzaamheden in en met dans actief in haar eigen praktijk als (lichaamsgericht)coach en als  voedingsdeskundige. Zij verzorgt individuele coaching, groepsscoaching en workshops. Dit doet zij onder andere bij ministeries. 

Sinds 2016 geeft zij namens The Institute for Quality Leadership
regelmatig leiderschapsworkshops d.m.v. dans aan verschillende internationale bedrijven.

Ook ondersteunt zij binnen de hogeschool Rotterdam verschillende docenten teams rondom lichaamsbewustzijn, beweging en stressreductie. 

Momenteel is Margriet een studie aan het doen tot Yin Yoga Docent dit voor nog meer verdieping in  haar lessen, trainingen en coaching. Margriet is moeder van 3 kinderen, zij kan de zwangere 010 dames en de dames die terugkeren na een zwangerschap en bevalling uit ervaring en kennis adviseren en coachen.