010 Gastdocenten

Gastdocenten bij dansschool 010 DANCE Programm in Rotterdam

Marjolein Teepen:  Musical Dans 

Je hebt haar vast al wel eens gezien. Misschien op tv, misschien op de planken, misschien op grote billboards die op dit moment overal in Nederland langs de snelwegen en in theaters te zien zijn. En op zaterdag 21 juli staat ze bij ons in de 010Studio!
Marjolein studeerde o.a. aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen en aan de Mountview Academy of Theatre Arts in Londen. Ze speelde de hoofdrol in zowel de Nederlandse, de Duitse als de Belgische versie van We Will Rock You. Daarnaast was ze ook te zien Belle en het Beest, Alice in Wonderland, Sweet Charity, Man van la Mancha, De Klokkenluider van de Notre Dame, Cats en Een Midzomernachtsdroom. In 2007 was ze veel op televisie te zien in AVRO’s Op Zoek naar Evita waar ze derde werd. Komend seizoen is Marjolein samen met o.a. Pia Douwes, Jonny Kraaijkamp en Tony Neef te zien in familiemusical The Addams Family.
Voor haar rollen in Sweeney Todd en Tijl Uilenspiegel ontving Marjolein prestigieuze prijzen, waaronder de John Kraaijkamp Musical Award

Jamy Schinkelhoek: Jiří Kylián repertoire

 Bezoek je graag dansvoorstellingen? Dan is er een grote kans dat je regelmatig hebt geapplaudisseerd voor deze prachtige danseres. Op 18 juli komt deze topper ons 010Team versterken met een hele bijzondere workshop.
Jamy studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze al op haar negende auditie deed. Dit is een zeer strenge, klassieke dansopleiding waar alleen de beste van de besteworden toegelaten.
Haar eerste werkervaring genoot Jamy bij Compagnie Europa Danse in Cannes, maar al snel bleek dat Nederlandse dansgezelschappen ook met haar wilde werken. Jamy kreeg een baan bij INTRODANS in Arnhem waar ze inmiddels al meer dan 10 jaar een van de meest gezichtsbepalende dansers is. Ze danst regelmatige grote solo’s en prachtige duetten. Daarnaast begeleidt Jamy de jonge dansers die als stagiair dit dansgezelschap binnenkomen.
Je kan haar ook op televisie gezien hebben. In Het Uur van de Wolf: jonge dansers van de NTR werd in 2016 teruggeblikt op hoe een toen nog piepjonge Jamy en enkele andere danstalenten werden gevolgd bij hun weg naar de top.
Jamy ontving prestigieuze onderscheidingen waaronder de Aanmoedigingsprijs Dansersfonds ’79.

Jadinda Vermeer: Showdance

Jadinda begon haar dansopleiding aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna zette zij haar studie voort aan de APO Arts Academy in Melbourne, Australië. Na het behalen van haar diploma maakte Jadinda haar debuut bij het wereldberoemde Moulin Rouge in Parijs waar zij jarenlang verschillende rollen heeft gedanst. Vervolgens reisde zij 1,5 jaar lang de wereld over met The Jean Ann Ryan Company. Inmiddels is Jadinda weer terug in Parijs waar ze iedere avond op de planken staat bij het bekende cabaret met de rode molen. Showgirl walking, kicks en cancan technieken, in haar gastlessen Showdance het allemaal aan bod.

Mara Hulspas: Improvisatie

Nadat Mara zowel de School voor Jong Talent als de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag afrondde kreeg zij een stage aangeboden bij het Arnhemse dansgezelschap Introdans. Zij bleef hier vervolgens 4 seizoenen dansen. In 2013 tekende Mara een contract bij het Scapino Ballet waar zij tot juni 2017 mee op het podium te zien was. Tijdens haar studie en carrière ontving ze een studiebeurs (2008) en de aanmoedigingsprijs (2011) van Dansersfonds ’79. Mara doet naast haar werk als freelancedanseres mee aan verschillende battles. Ook is zij zich aan het ontwikkelen als choreograaf. Als 010gastdocent verzorgt zij de lessen Improvisatie waarbij je op zoek gaat naar nieuwe manieren van bewegen onder het genot van lekkere muziek.